Landsbyportalen > Lokalt > Lokalrådet > Nyheder > Information om Bælum fra lokalrådet

Information om Bælum fra lokalrådet

Bælum er en ressourcestærk og velfungerende landsby med folkeskole til 9. kl., SFO og børnehave, efterskole, ældrecenter, et rigt foreningsliv og et stærkt lokalt handelscentrum, byens størrelse taget i betragtning.

I den sydøstlige del af Himmerland omgivet af lyngklædte bakker, masser af skov og mose ligger smukke Bælum med møllen som et karakteristisk vartegn for byen. Bælum har alt, hvad der skal til for et bosætningssted og med kun 20 min.´s kørsel til Aalborgs syd- og østlige erhvervs- og vidensområder.

Det snoede og hyggelige gadeforløb i det smukke, kuperede og skovbevoksede landsskab bevirker, at Bælum har en meget høj herlighedsværdi. Byen har mange smukke og karakteristiske bygninger, som er vedligeholdt med respekt for den oprindelige byggestil.
Der er ca. 800 indbyggere og 350 husstande i byen. Bælum ligger i Rebild Kommune og er af kommunen udpeget til Vækstby. For mange borgere i Bælum er det fællesskabet, de sociale relationer og trygheden, der betyder meget. Det har samtidigt også stor betydning, at byen er levende, og at der er mulighed for at foretage de daglige indkøb samt deltage i mange forskellige aktiviteter, at der er en god og velfungerende skole og attraktive børnepasningstilbud. Endelig betyder adgangen til de fantastiske naturoplevelser meget for byens borgere.


Læs eller udskriv vedlagte folder i højre top om Bælum!

Over sigt

Sidst opdateret 01-08-2015
Sitemap - Powered by TownPortal 0.6